Ліс пам’яті: на згадку про загиблих на Донбасі земляків на території Ободівського лісництва висадили 4 тисячі дерев

Ліс пам’яті: на згадку про загиблих на Донбасі земляків на території Ободівського лісництва висадили 4 тисячі дерев

Ініціатива висадити Ліс пам’яті належить Тростянецькій спілці учасників бойових дій та волонтерів АТО/ООС. Її голова, а за сумісництвом редактор газети «Тростянецькі вісті» Анатолій Савченко, їздить до зони бойових дій, починаючи із червня 2014 року, і не збирається полишати волонтерство, допоки не закінчиться війна. Розповідає, що коли почули про акції «Відновлюємо ліси разом», вирішили висади дерева на знак вшанування пам’яті земляків.

  • На сході України полягли 4 бійці з Тростянецького району. Ще десять померли, повернувшись з війни додому. Ми садимо дерева у пам’ять про кожного з них і увесь «небесний гарнізон», – каже Анатолій Савченко. – Я, зокрема, саджаю дерево в пам’ять про Олександра Прейтику, який першим загинув у 9-му батальйоні, на знак вшанування імені Володимира Куйбіди із села Демидівки, який служив в добробаті «Донбас». Саджаю в пам’ять про Миколу Мельника із села Соболівка, який загинув під Дебальцевим, і на згадку про свого кума, Олександра Черепаху, котрий ліг смертю хоробрих 31 січня 2015 року у селі Чонухіно….
  • Садити діброву прийшли близько 2 десятків ветеранів з Тростянецького району. Координував роботу керівник ДП «Бершадський лісгосп» Микола Краснєєв.
  • Це хороша, знакова акції. Усі учасники працювали злагоджено, старалися, щоб кожне дерево прийнялося і росло, – відзначає Микола Краснєєв. – Усі сіянці перед посадкою ми обробили спеціальним гелем-вологонакопичувачем, який зберігає вологу та сприяє максимально можливій приживлюваності. Частину ділянки засівали насінням дуба звичайного, а частину саджанцями. Обіцяю, що Ліс пам’яті буде на особливому рахунку у бершадських лісівників. Адже мало посадити дерева, за ними потрібно якісно доглядати. Тому лісівники докладуть до цього максимум зусиль, адже кожне дерево символізує друге життя українського захисника».
  • Загалом, як повідомляє обласне управління лісового та мисливського господарства, під час весняної посадки лісу 2020 року лісівники планують відтворити 1078 га лісів.

  • Автор Олександра МАКОВЕЦЬКА