Чому місто не буде купувати «Льодовий клуб»

Чому місто не буде купувати «Льодовий клуб»

Власники спортивного комплексу планують у березні його закривати

Минулого тижня у Вінниці знову піднімалася тема майбутнього для «Льодового клубу», що у Центральному парку. Його власники виїхали з Вінниці і готові демонтувати СК та перевезти в інше місто. Ще раніше вони запропонували міський раді викупити в них його за понад 34 млн грн.

  • Наша доля сьогодні під питанням, адже каток може переїхати. Власник дав нам термін до першого березня, до цієї дати ми наразі укладаємо договори, а що буде далі – невідомо, – каже директорка «Льодового клубу» Юлія Чернілевська. – Нас підтримує чимало людей і ми усіма силами будемо намагатися зберегти клуб.
  • Мама юної фігуристки Елли, Галина Тітаренко, розповідає, що донька нещодавно разом з іншими учасниками привезла нагороди зі змагань, які проходили у Львівській області. І все завдяки регулярним тренуванням і підтримці тренерів.
  • Дитина фігурним катанням займається вже два роки, – розповіла Галина Тітаренко. – Нам для тренувань запропонували як альтернативу «Мегамолл», але там не дозволяють проводити індивідуальні заняття, виконувати елементи, щоб ми не заважали відвідувачам катка. Не буде «Льодового клубу» – у Вінниці не буде фігурного катання.
    За словами старшого тренера хокейної школи «Патріот», Володимира Сачка, у разі закриття клубу близько 150 спортсменів втратять можливість тренуватися, а молодіжна збірна взагалі зникне.
  • Як розповів голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський, придбання комплексу за заявлені власниками більш як 34 млн грн сьогодні неможливе. Він переконаний, що «Льодовий клуб» виставили на продаж за завищеною ціною, адже за підрахунками, побудова більш сучасного комплексу за новими стандартами коштуватиме стільки ж.
  • Усі дитячо-юнацькі спортивні школи міста, де загалом понад 2,5 тисячі дітей і понад 200 тренерів, фінансуються фактично на таку ж суму – це 34 млн грн на рік. Інакше кажучи, для викупу одного клубу нам треба закрити сім ДЮСШ? – запитує Сергій Краєвський.
  • Він додає, що наприкінці минулого року питання по «Льодовому клубу» розглядалось на сесії міської ради – і депутати не підтримали придбання цього об’єкту.
  • За його словами, міська рада щороку виділяє гроші на підтримку дитячого хокейного клубу «Патріот» (950 тис. грн.), а в цьому році заплановано виділити кошти і на розвиток фігурного катання – в розмірі 200 тис. грн.
  • У січні і лютому СК «Патріот» уже замовив використати близько 150 тисяч, – пояснює Сергій Краєвський. – Якщо власники «Льодового клубу» планують його перевезти, тут виникають деякі сумніви, адже об’єкт досить зношений і навряд чи його потім можна буде «скласти» заново. У випадку коли комплекс все ж закриється, ми продовжуємо вести перемовини з «Мегамолом», де є льодова арена. Відпрацьовуємо цінову політику, щоб вона була прийнятною для розвитку хокею. Наразі «Льодовий клуб» уже не пускає до себе проводити змагання. Це можна розцінювати і як шантаж… А в «Мегамоллі» хокеїсти наприкінці минулого року вже зіграли один етап з чемпіонату України. Зрозуміло, що при існуванні лише однієї арени, у «Мегамоллі», виникають незручності.
  • За словами Сергія Краєвського, якщо у Вінниці все ж хтось викупить «Льодовий клуб», то вони зможуть орендувати каток, як це робилося раніше. Крім цього спорткомітет уже підготував листа за підписом міського голови до прем’єр-міністра – про поновлення програми «Хокей України». А саме в частині будівництва у Вінниці спортивної споруди із штучним льодом для заняття зимовими видами спорту, у співфінансуванні з місцевими бюджетами.