Брифінг мера Віниці щодо ситуації із коронавірусом у місті

Брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Вінниці – міський голова Вінниці Сергій Моргунов 10 квітня у онлайн-режимі відповідав на актуальні питання журналістів.

Станом на 10.00, 10 квітня у Вінниці зареєстровано 67 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. 29 із тих, хто захворів не були за межами країни і отримали вірус за рахунок внутрішнього поширення. Вік інфікованих вінничан від 10 місяців до 73 років. Серед них 31 людина – це представники медичної сфери. Уже шестеро пацієнтів одужали, отримавши негативні результати по двох ПЛР-дослідженнях. Про це 10 квітня під час брифінгу повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Вінниці 10.04.2020

Опубліковано Сергієм Моргуновим Пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

“Одужав перший перший медпрацівник з другого пологового будинку. А також троє чоловіків 32-х, 55-ти і 43-х років, і 40-річна жінка. Іще дуже хороша новина: одужала наша найстарша пацієнтка 73 років. До цього в неї була досить важка патологія – гострий інфаркт і двобічна пневмонія. Жінка вилікувалася і уже вдома, – зазначив Сергій Моргунов. – На стаціонарному лікуванні у МКЛ №1 перебуває 21 особа, одна з них у відділенні реанімації інтенсивної терапії, це пацієнт з району. Стан жінки досить важкий. Стан інших пацієнтів задовільний”.

Також мер додав, що в обласній дитячій інфекційній лікарні з мамою одна трирічна дитина, почувається добре і має нормальну температуру.

Амбулаторно лікуються вдома 42 жителі Вінниці, вони мають незначні або майже відсутні прояви хвороби. Таким чином, лише 37% хворих перебувають на стаціонарному лікуванні.

“Важливо, що завдяки масовому тестуванню, значно більше статистично, аніж по всій Україні, ми вчасно змогли виявити 63% безсимптомних хворих. А якби ці люди продовжували вести активний спосіб життя, то для 40% тих, з ким би вони контактували, хвороба могла б проходити досить важко, і люди потрапили б у лікарню. Крім того, з підозрою на Ковід-19 у медичних закладах є 14 осіб. 561 особа під контролем сімейних лікарів, з них 212 прибули з інших країн, решта – це члени сімей і контактні особи. Вже знято з обліку після проходження двотижневої ізоляції 376 осіб (200 людей, які прибули з інших країн і 176 контактних – “Місто”) – вони не захворіли. Це такі оптимістичні дані, я б сказав. У п’яти центрах медико-санітарної допомоги створено 11 мобільних бригад, які з третього квітня здійснили 128 виїздів та відібрали 155 зразків для ПЛР-тестів”, – зазначив міський голова.

Він також додав, що медикам уже нараховані надбавки за березень – загалом 476-м працівникам на суму 1,4 млн. грн.

Нагадаємо, брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Вінниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook