Секрети ідеальної квашеної капусти: простий рецепт для всіх

Квашена капуста — це не лише смачна закуска, а й справжнє джерело вітамінів, яке легко приготувати вдома. Ділимося золотим правилом і простим рецептом від господинь Тернопільщини, щоб ваша капуста вийшла хрусткою та ароматною!

квашена капуста
Фото з відкритих джерел.

Золоте правило квашення

  • Використовуйте лише велику, не йодовану кухонну сіль у пропорції 20 г на 1 кг капусти (2% від ваги).
  • Квасьте капусту на зростаючий Місяць для кращого результату.

Інгредієнти (на 1 кг капусти):

  • Білокачанна капуста — 1 кг
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль крупна (не йодована) — 20 г

Як готувати:

  1. Нашаткуйте капусту, натріть моркву на тертці.
  2. Додайте 20 г солі на кожен кілограм капусти.
  3. Перетріть суміш руками, поки не з’явиться сік.
  4. Щільно утрамбуйте у банку чи каструлю.
  5. Накрийте капустяним листям, притисніть вантажем і залиште при кімнатній температурі на 3–4 дні.
  6. Щодня протикайте шпажкою, щоб випустити гази.
  7. Коли з’явиться приємна кислинка, перемістіть у холодильник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook