У Вінниці фахівці провели перевірку 56 закладів швидкого харчування. У більшості з них зафіксували порушення санітарних вимог: відсутність медичних оглядів у працівників, неналежне зберігання продуктів і дезінфікуючих засобів. За результатами перевірок дев’ятьох осіб оштрафували.
Про це повідомляють в ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, передає Місто.
Моніторингові перевірки закладів швидкого харчування, які реалізують шаурму, кебаби та хот-доги, провели з липня по вересень 2025 року. Їх здійснювали робочі групи за участю фахівців Держпродспоживслужби, представників департаментів міської ради, “Муніципальної варти” та поліції. Загалом було обстежено 56 закладів.
Під час перевірок зафіксували системні порушення вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Серед основних:
- відсутність державної реєстрації закладів як операторів ринку;
- неналежний санітарний стан приміщень та відсутність дезінфекційних засобів;
- відсутність належної документації на сировину та продукти;
- зберігання одноразового посуду на підлозі;
- використання брудних відер замість мийних ванн, відсутність централізованого водопостачання;
- допуск до роботи персоналу без медоглядів та медичних книжок;
- відсутність умов для дотримання особистої гігієни та санітарного одягу;
- нестача холодильного обладнання, зберігання продуктів із порушенням правил;
- відсутність системи НАССР.
Фахівці Вінницького міського управління Держпродспоживслужби провели роз’яснювальну роботу з власниками закладів. Відповідальним особам вручено 56 рекомендаційних листів з термінами усунення виявлених порушень. За результатами перевірок працівники Національної поліції притягнули до адміністративної відповідальності 9 осіб за статтею 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Читайте також: Сьогодні опівночі у Вінниці зупинять центральний водогін
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook