Хлібобулочні вироби в 2025 році продовжать дорожчати. За прогнозами виробників ріст становитиме близько 15 – 20%.
Про це повідомив директор ТОВ «Київ Хліб» Юрій Дученко, передає «Інтерфакс-Україна», передає Місто.
Наразі більшість хлібопекарів працюють на межі рентабельності, а деякі навіть у мінусі. Оцінюючи перспективи та тенденції галузі, Дученко відзначив ріст попиту на хліби простих рецептур. Водночас спостерігається падіння продажів пшеничних, булочних і здобних виробів. Також зменшується попит на більш маржинальні продукти.
Серед основних проблем галузі експерт назвав низьку рентабельність виробництва, енергетичну залежність, зниження купівельної спроможності українців, логістичні складнощі, обмеження експорту і тінізацію ринку, яка досягла 40-50%.
Вирішити проблему допоможуть автоматизація промислового виробництва, застосування інноваційних технологій, зміна каналів збуту, розвиток фастфуду і стрітфуду, франчайзингові схеми роботи та акцент на свіжому здоровому хлібі.
На 2025 рік ми бачимо тенденцію до подорожчання продукції. Це зрозуміло, тому що зросли затрати, насамперед на сировину, тобто борошно, на енергоносії, заробітна плата зросла. До кінця року, гадаю, подорожчання становитиме 15-20%», – зазначив Дученко.
Читайте також: П’ять пожеж за добу на Вінниччині: одна людина отримала травми
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook