Найпоширенішими проблемами під час приготування яєць-пашот є використання старих або холодних яєць, занадто гарячої або недостатньо гарячої води. Однак експерти Good Food поділилися “легким” рецептом, секретом якого є додавання одного інгредієнта, пише Express.
“Дотримуйтесь нашого простого рецепта ідеальних яєць-пашот з рідким жовтком і щільним білком, які ідеально підходять для сніданку, пізнього сніданку або як завершальний штрих до іншої страви”, – додають експерти.
Зазначається, що на приготування яєць знадобиться всього чотири хвилини.
Інгредієнти:
- одна столова ложка білого винного оцту;
- яйця, стільки, скільки ви хочете приготувати.
Спосіб приготування
Спочатку наповніть велику каструлю водою та додайте оцет. Як тільки вода закипить, зменште вогонь та варіть на повільному вогні. Після чого розбийте яйце в невелику миску.
“Щоб отримати ідеальне яйце без білка, розбийте його в дрібне ситечко і дайте білку стекти”, – кажуть експерти.ad
Перемішайте воду, аби створити легкий вир, який допоможе білку обернутися навколо жовтка. Потім обережно опустіть яйце у воду та переконайтеся, що вогонь є достатньо слабким.
“Варіть яйце або яйця протягом трьох-чотирьох хвилин, поки білок не звариться. Обережно вийміть шумівкою і промокніть чайним рушником або кухонним папером воду, що залишилася від яєчні”, – радять у матеріалі.
Експерти кажуть, що додавання білого оцту у воду для омлету допомагає яєчним білкам швидке згортатися, завдяки чому вони розтікаються рівномірно. Таким чином, як запевняють фахівці, яєчня виходить компактнішою та одноріднішою.
“Оцет також допомагає яєчному білку прилипати до жовтка, створюючи більш згуртовану і візуально привабливу яєчню-пашот, ідеальну для гостей. Ви також можете використовувати яблучний оцет, звичайний білий оцет або краплю лимонного соку – всі вони, як вважається, досягають того ж ефекту”, – зауважують в Express.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook