У Вінниці розпочалося тестування трьох видів бурякового квасу: класичного, з хроном і з вишнею. На основі нього хочуть запустити нову гастрономічну родзинку – страви з буряковим квасом, які притаманні кухні Поділля.
Про це повідомляє vinnytsia.city.
Ці кваси на запит Клубу Подільської кухні і Вінницької асоціації гостинності «ХлібСіль» виготовили технологи ТОВ «Солодка мрія – Вінниця».
« Вінничанам представили квас з темного червоного буряка, який виброджував приблизно півтора місяця. Поки що це пробна партія. Квасу виготовили буквально по три літри кожного, щоб подивитися на результат, адже цей процес доволі тривалий, це природне бродіння. Але якщо на такий продукт буде попит, то у Вінниці готові розглянути варіант з його виробництвом» , – розповідає головна технолог ТОВ «Солодка мрія – Вінниця» ЛарисаТвердохліб.
Голова Вінницької асоціація гостинності «ХлібСіль» Інна Кривешко зазначила, що це чудовий приклад колаборації місцевого бізнесу.
У свою чергу шефкухар ресторану Ярослав Кузнєцов, який готував страви з використанням бурякового квасу, відзначив, що така гастрономічна родзинка має потенціал, але з нею потрібно експериментувати.
За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, подібні колаборації бізнесу для створення продукту з високою доданою вартістю надзвичайно перспективні. Для їх реалізації вже зараз можна скористатися інструментами, які пропонує Вінницька міська рада, зокрема в рамках ваучерної підтримки для суб’єктів ММСП.
Заступник міського голови Владислав Скальський додав, що потенціал автентичних рецептів і продуктів для Вінниці потребує ширшого розкриття, адже дедалі більше українців та іноземців прагнуть глибше пізнати регіональні особливості української кухні.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook