Лікарні, військовий госпіталь та проєкт «Координаційного центру військовополонених та зниклих безвісти» на Вінниччині отримають грантову допомогу від Фундації зі США

Гуманітарні проєкти Вінниччини отримають вагому фінансову підтримку. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб розпочав співпрацю з фундацією Humanity for Freedom на запрошення керівника МКГШ Володимира Гройсмана. Завдяки міжнародним контактам Прем’єр-міністра (2016-2019) вдалося залучити фінансування на мільйони гривень для проєктів пов’язаних з реабілітацією захисників та підтримкою родин героїв.

«Військовослужбовці, які потребують реабілітації та родини Героїв отримають допомогу від наших міжнародних партнерів. Йдеться про критично важливе реабілітаційне та діагностичне обладнання для лікарень та військового госпіталю на Вінниччині, професійний розвиток дружин загиблих та зниклих безвісти захисників, – прокоментував подію Володимир Гройсман. – Метою всіх цих проєктів є турбота про людей, які постраждали від війни. Впевнений, наша співпраця буде плідною та довгостроковою».

На цьому етапі співпраці буде закуплене діагностичне та реабілітаційне обладнання для лікарень Бершадської, Калинівської і Крижопільської громад та військового госпіталю в Немирові, підтримку отримає проєкт «Координаційного центру військовополонених та зниклих безвісти» щодо професійної підготовки та навчання водінню дружин загиблих та зниклих безвісти захисників та проєкт, який організовує арт-терапію для дітей з числа ВПО.

«Здатність України перемогти путіна — це не тільки те, що відбувається на полі бою, але не менш важлива здатність піклуватися про військових та їхні родини далеко від передової. HFF має честь підтримувати ці дивовижні організації, які досягають результату та допомагають забезпечити перемогу України над авторитарним злом путіна», – сказав Президент Фундації Humanity for Freedom Дейн Вотерс.

У підписанні угоди про отримання грантів взяли участь міський голова Вінниці Сергій Моргунов та голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Ця підтримка нашими партнерами є надзвичайно важливою в час, коли головним пріоритетом для всіх є фінансування військових потреб. Вдячні HFF за те, що Фундація реалізує декілька благодійних проєктів саме на Вінниччині», – сказав Моргунов.

Вячеслав Соколовий додав: «Цей перший пул проєктів робить важливий акцент на охопленні різних громад Вінницької області. Це реальна підтримка наших зусиль у реабілітації військовослужбовців та піклуванні про внутрішньо переміщених осіб»

У фундації Humanity for Freedom зазначають, що це лише перший раунд співпраці, яку допоміг організувати керівник МКГШ Володимир Гройсман. Відтак організація продовжить розглядати можливості надання допомоги Україні, щоб забезпечити максимальну підтримку на шляху до Перемоги.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі силам оборони України. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook