Буткевич передав Зеленському список із 30 ув’язнених журналістів і двох правозахисників

У середу, 23 жовтня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками громадських організацій, що працюють у сфері міжнародної політики, адвокації, захисту прав людини, безпеки та оборони. На зустріч був і український журналіст та правозахисник Максим Буткевич, який передав президенту список із 30 ув’язнених журналістів і двох правозахисників.

Про зустріч Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, серед тем, які обговорювали під час зустрічі: план перемоги та потреба в об’єднанні.

“Запропонував долучитися до розробки нашого внутрішнього плану дій. Для нашої перемоги потрібна саме така єдність, яка була в перші дні повномасштабного російського вторгнення. Розраховуємо на єдність в промоції рішення партнерів по запрошенню України в НАТО.”, — зазначив президент України.

Голова Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик повідомила, що це була перша зустріч президента з громадським суспільством за час повномасштабного вторгнення РФ. На зустрічі були присутні представники двох десятків організацій громадянського суспільства.

“Йшлося про широке коло питань, зокрема, просування плану перемоги через публічну дипломатію, розвиток власного ВПК, посилення санкцій, зокрема щодо танкерного флоту, повернення полонених, підтримку ветеранів, ротацію військовослужбовців і рекрутинг, захист демократії, якість урядування”, — зазначила Печончик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook