США нададуть 800 млн доларів на виробництво українських дронів

Сполучені Штати Америки (США) готують окремий пакет допомоги на виробництво українських дронів на 800 мільйонів доларів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Готується і ще окремий пакет – фінансування на виробництво українських дронів, $800 млн. Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб попри будь-які загрози політичного характеру у світі Україна могла незмінно захищати свій суверенітет, свою незалежність. Обов’язково це буде”, — повідомив президент.

Зеленський також додав, що разом з міністром оборони США Ллойдом Остіном під час зустрічі 21 жовтня, обговорили реалізацію “плану перемоги”.

“Сьогодні з міністром оборони США Остіном ми говорили про реалізацію нашого Плану перемоги, про конкретні кроки, які можуть реалізувати пункти Плану. Ми потребуємо рішучості партнерів, і особливо на тлі інформації про нову роль Північної Кореї у підтримці Росії”, — наголосив Зеленський.

21 жовтня, вранці міністр оборони США Ллойд Остін з неоголошеним візитом приїхав до Києва.

Під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленський міністр оборони США Ллойд Остін оголосив надання Україні чергового пакета військової допомоги на 400 мільйонів доларів. Він містить додаткові боєприпаси, бронетехніку та протитанкові засоби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook