Умєров: партнери не тиснуть, а запитують про мобілізацію в Україні з 18 років

Міністр оборони України Рустем Умєров сказав, що мобілізація триває чітко відповідно до закону, який ухвалила Верховна рада. Київ інколи обговорює зі США мобілізацію, бо партнери хочуть зрозуміти, чому в Україні не мобілізують чоловіків 18-25 років.

Про це Умєров сказав на брифінгу 18 жовтня, передає “Радіо Свобода”.

“Коли мене питають про мобілізацію, я кажу, що ми щодо мобілізації провели разом із парламентом закон, у якому чітко зрозуміло, як входить у периметр людина, як вона стає військовозобов’язаним, як тренується, як виходить із периметра”, — наголосив урядовець.

Іноді відбуваються обговорення цього питання, оскільки партнери хочуть зрозуміти, чому в Україні не мобілізують людей від 18 до 25 років, додав глава Міноборони.

“Ми їм пояснюємо, що це умова Верховної Ради, яка дозволяє нам мобілізувати чоловіків від 25 до 60 років. Ми завжди хочемо давати вибір людині, щоб вона сама обирала. Зараз, як ми кажемо, ми працюємо згідно з усіма нормами законодавства. У законодавстві чітко визначено, з 25 і вище. Якщо є бажання когось прийти і служити своєму народу, ми завжди раді”, — додав Умєров.

Міністр також зазначив, що Міноборони не коментує чутки.

Раніше радник голови Офісу президента Сергій Лещенко заявив, що представники Демократичної та Республіканської партій США тиснуть на президента Володимира Зеленського в питанні мобілізації військовозобов’язаних з 18 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook