Заморозки до -5 градусів: коли Україна повернеться до тепла?

У найближчі дві ночі в Україні будуть інтенсивні заморозки в межах 0-5 градусів у різних регіонах України, спричинені антициклоном. Із 22 жовтня можна очікувати на потепління.

Про це на брифінгу в Media Center Ukraine розповіла речниця Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Як пояснила синоптикиня, зниження температури спричинене тим, що до території України надійшов антициклон.

“Це поле високого тиску. В ньому циркуляція повітря відбувається так, що до нас холодне повітря надходить саме з північних широт. І, відповідно, звідти цей холод до нас і надійшов. І у більшості регіонів України зараз відчутне зниження температури і також заморозки. Заморозки у нас у нічні години, першого і другого рівня небезпечності. Це означає, що як на ґрунті, так і в повітрі вони можуть бути”, — розповіла Птуха.

За її словами, у найближчу ніч заморозки оминуть хіба що південний схід України. У ніч проти 20 жовтня заморозки не прогнозуються тільки на узбережжі морів.

Після цього, починаючи з третьої декади жовтня, в Україні може бути певне підвищення температури. За словами синоптикині, принаймні, з 22-го числа буде зміна повітряних мас.

“Не сильно. Скажімо так, не дуже відчутно, але все ж таки очікуємо, що заморозків нічних вже не буде. Або якщо вони і будуть, то хіба що на поверхні ґрунту і досить локально”, — сказала представниця Укргідрометцентру.

За її словами, нічна температура буде триматися у межах від +2 до +8 градусів. Денна температура буде більш комфортною.

“Якщо зараз у нас вдень +7, +13 градусів до +15, +16 на Закарпатті, то надалі з 22-го числа у більшості регіонів України буде вже +11-+16 в денні години. Тобто, в принципі, для жовтня це досить комфортні показники температури”, — сказала Птуха.

За оцінками експертів, такі комфортні температури можуть протриматися упродовж середини третьої декади жовтня. Наприкінці жовтня вібудуться певні перебудови синоптичних процесів, можуть надходити атмосферні фронти.

“Починаючи, як зараз є погода, і, принаймні, до 30-го числа, по-перше, у нас буде триматися погода без опадів. І ось таке свіженьке повітря, зараз прохолодне, навіть із заморозками, потім трошки воно буде теплішати”, — сказала Птуха.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook