Екскурсія до рятувальників у Вінниці (Фото)

Сьогодні вихованці дошкільних навчальних закладів та учні ліцеїв Вінниці завітали на екскурсію до підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій. Під час заходу юні відвідувачі мали можливість познайомитися з роботою рятувальників та дізнатися більше про їхню важливу і небезпечну професію.

Про це інформує Місто, посилаючись на ДСНС у Вінницькій області.

Рятувальники продемонстрували сучасне обладнання, яке вони використовують під час ліквідації надзвичайних ситуацій, а також розповіли дітям про основні правила безпеки, яких варто дотримуватися в повсякденному житті. Вони детально пояснили, як правильно реагувати у разі надзвичайних подій та що робити, аби не розгубитися в екстремальних умовах.

Окрім теоретичної частини, екскурсія також включала інтерактивні заходи. Діти активно ставили запитання, приміряли спецодяг рятувальників і навіть отримали можливість потримати пожежний ствол, спробувавши себе в ролі пожежників під час умовної ліквідації пожежі. Для багатьох це стало яскравим моментом дня.

Завершенням події стали подарунки від рятувальників. Маленьким гостям вручили брошури з правилами мінної безпеки та нові комікси про пригоди пса Патрона, створені ДСНС України у співпраці з UNICEF Ukraine. Цей день став для дітей не тільки пізнавальним, але й незабутнім.

Такі заходи не лише підвищують рівень обізнаності дітей щодо правил безпеки, але й допомагають розвивати повагу до професії рятувальників, які щодня ризикують своїм життям заради порятунку інших.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook