Безпека та оборона: новозбудоване протирадіаційне укриття в ліцеї №23

Вінницька міська рада продовжує працювати в межах основних пріоритетів, серед яких незмінним залишається “Безпека та оборона”. Так, муніципалітет продовжує зводити захисні споруди на території освітніх закладів, щоб відвідувачі дитячих садків та шкіл почувалися захищеними під час повітряних тривог. Одним із таких об’єктів є протирадіаційне укриття для учнів і вчителів ліцею №23, яке відвідав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Відновлення очного навчання дуже важливе для всієї галузі освіти міста. Щоб учні могли повернутися до “рідної школи” – ми збудували укриття поруч з п’ятьма школами міста. Ще одне – будується. Сьогодні оглянули новозбудоване укриття, яке розраховане на майже 1000 людей», – зауважив Сергій Моргунов.

Будівлю звели за всіма нормами, які передбачені для споруд цивільного захисту. Приміщення оснащене усім необхідним. Для продовження освітнього процесу є зручні та просторі аудиторії. Тут також облаштували кімнату для прийняття їжі із запасом питної води для учнів. В укритті – три санвузли, зокрема, один – для людей з інвалідністю.

Важливо, що проєкт укриття передбачив потреби всіх учнів, й зведений з дотриманням всіх норм фізичної безбар’єрності. Тому в укритті обладнанні пандуси, спеціальні поручні, тактильна плитка та таблички для незрячих, наголосив мер міста.

Як підсумував міський голова Сергій Моргунов: «Найважливіше – це безпечне середовище для наших дітей, і завдяки тому, що побудували таке протирадіаційне укриття, вони почуваються в безпеці».

Також в цьому ліцеї завершені роботи з комплексної термомодернізації.

«Завдяки цьому вдасться скоротити споживання енергоносіїв на рівні 15-40%. Ці заходи включали утеплення фасаду, заміну вікон на енергоефективні, а також модернізацію системи опалення. Завдяки цим змінам, навчальний заклад не лише зменшить витрати на енергоресурси, але й створить комфортніші умови для учнів і вчителів, сприяючи збереженню екології та підвищенню енергоефективності в освіті», – зауважила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook