Рятувальники отримали сучасний безпілотник DJI Mavic 3Т

«Бачить» людей під завалами та пожежі: вінницькі рятувальники отримали Mavic

В рамках «Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021-2025 роки» Вінницька обласна рада передала рятувальникам сучасний безпілотний літальний апарат DJI Mavic 3 Thermal.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС у Вінницькій області. 

Безпілотник оснащений тепловізійною камерою, що дозволяє моніторити пожежні ситуації в природних екосистемах, зокрема на потенційно небезпечних ділянках, таких як торфовища. 

Завдяки високоякісній оптичній камері для детального відеоспостереження, апарат здатен виявляти джерела тепла та здійснювати пошук людей під завалами. DJI Mavic 3T дозволяє проводити тривалі польоти з великою дальністю та інтуїтивним управлінням, що забезпечує ефективний моніторинг великих територій, швидку оцінку ситуації та прийняття оперативних рішень у надзвичайних ситуаціях, як вдень, так і вночі, – повідомили в ДСНС. 

Вже відсьогодні техніка працюватиме в секторі безпілотних систем та робототехніки Оперативно-координаційного центру обласного рятувального відомства, що дозволить ефективно реагувати на надзвичайні ситуації в регіоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook