Україна евакуювала з Лівану 179 людей, серед яких 134 громадян України

Військова розвідка України (ГУР) і та Міністерство закордонних справ (МЗС) 1 жовтня евакуювали 179 людей з Лівану на тлі загострення ситуації на Близькому Сході.

Про це повідомило дипломатичне відомство.

Евакуація відбулася після того, як 1 жовтня Ізраїль розпочав наземне вторгнення в південний Ліван у рамках своєї військової операції “Стріли півночі” проти угрупування “Хезболла”. Іран у відповідь на вторгнення завдав ракетного удару по ізраїльській авіабазі.

У заяві після наземного вторгнення Ізраїлю МЗС України закликало всі сторони “виявляти максимальну стриманість, щоб не допустити переростання конфлікту у масштабну регіональну війну”. Пізніше Київ оголосив про успішну евакуацію 179 людей, у тому числі 134 громадян України — 112 дорослих і 22 дитини, повідомили в МЗС.

Крім того, евакуювали 45 людей інших національностей — громадян Польщі, Чехії, Литви, Молдови, Бразилії та Лівану. Також евакуювали двох собак та кота, додали у міністерстві. Київ почав евакуацію українців з Лівану на початку серпня у відповідь на посилення напруженості в регіоні. Відтоді Україна евакуювала з Лівану 234 людини. У міністерстві подякували Польщі та SkyUp Airlines за допомогу в операції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook