Армія Ізраїлю оголосила про початок наземної операції на півдні Лівану

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наземну операцію “Стріли півночі” на півдні Лівану. Там почалися рейди проти обʼєктів та інфраструктури угрупування “Хезболла”.

Про це йдеться у заяві ізраїльської армії.

“Кілька годин тому Армія оборони Ізраїлю розпочала обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідувальних даних проти об’єктів та інфраструктури терористів Хезболли на півдні Лівану”, — йдеться у заяві.

Як заявляє ЦАХАЛ, цілі розташовані в селах поблизу ізраїльського кордону та становлять “безпосередню загрозу” для ізраїльських громад на півночі країни. Як підкреслили у пресслужбі, армія діє на підставі планів, розроблених Генштабом та Північним командуванням, до виконання яких ізраїльські військовослужбовці “готувались останніми місяцями”.

Як повідомляє агенція Reuters, близько опівночі потужні вибухи пролунали на південних околицях Бейрута. Перед цим Ізраїль закликав місцевих до евакуації. Також ЦАХАЛ оголосив закритою військовою зоною район навколо трьох прикордонних населених пунктів. Ліванська армія відступала з кількох позицій на південному кордоні з Ізраїлем.

Речник Держдепу США Метью Міллер ввечері 30 вересня розповів, що Ізраїль поінформував США про проведення наземної операції, яка зосереджена інфраструктурі “Хезболли” в Лівані поблизу ізраїльського кордону.

Загострення конфлікту на Близькому Сході

Останніми тижнями відбувається ескалація конфлікту на Близькому сході. Спершу — вибухи пейджерів, рацій та радіоприймачів “Хезболли”. Потім — ураження Ізраїлем понад 100 ракетних установок угруповання на півдні Лівану та удар по Бейруту, де загинув Ібрагім Акіл та інші командири “Хезболли”, а також цивільні. “Хезболла” відповідає запусками ракет по Ізраїлю.

28 вересня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) офіційно заявила про загибель лідера і одного із засновників “Хезболли” Хасана Насралли під час удару по Бейруту 27 вересня. Угруповання офіційно підтвердило загибель лідера руху Насралли.

29 вересня ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію командувача підрозділу превентивної безпеки члена Центральної ради “Хезболли” Набіля Каука.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook