У Вінницьких ліцеях встановлюють пам’ятні знаки на честь героїв-захисників

Завтра, 1 жовтня, у День Захисників та Захисниць України на території вінницьких ліцеїв №13, 29 та 32 відкриють пам’ятні знаки на честь випускників і працівників, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. У подальшому такі знаки з’являться й в інших навчальних закладах міста.

Про це інформує Місто, посилаючись на Na Парижі.

Варто зазначити, що Вінниця стала першим містом, яке ініціювало встановлення монументів єдиного зразка на шкільних подвір’ях. Рідні захисників давно казали про необхідність увічнити пам’ять про загиблих оборонців.

Основна мета цього проєкту – гідно вшанувати подвиг воїнів та сприяти патріотичному вихованню молоді.

Пам’ятні стели створені за ескізом переможця Всеукраїнського конкурсу, в якому взяли участь 18 учасників із 16 проєктами. Їх розглянуло фахове журі, три найкращі варіанти було представлено на громадське обговорення, де кожен вінничанин міг висловити власну думку та внести пропозиції.

Перевагу віддали варіанту, який закликає людей заглянути в себе через дзеркальну поверхню монумента та замислитися над значенням подвигу тих, чиї імена викарбувані на ньому.

Сьогодні, 30 вересня, під час засідання Ради родин загиблих воїнів, за участі заступниці міського голови Галини Якубович, рідні захисників запропонували доповнити напис на стелах.

Остаточне рішення про те, яким буде головний посил на стелах пам’яті, приймуть спільно із членами журі, яке опрацьовувало всі конкурсні пропозиції архітектурного конкурсу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook