Фельдшер з Гайсина інформував ворога про переміщення техніки ЗСУ

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 51-річному жителю Гайсина Вінницької області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Громадянин України підозрюється у співпраці зі спецслужбами рф, надаючи їм інформацію про розташування та переміщення підрозділів Сил оборони України.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Відомо що чоловік у 2023 році встановив зв’язок з російським блогером і власником відомого ворожого телеграм-каналу, з яким спілкувався у чаті та активно коментував його пропагандистські публікації з антиукраїнської позиції.  

Підозрюється, що з березня по вересень 2024 року гайсинчанин кілька разів надав згаданому блогеру фото- й відеоматеріали про переміщення автоколон військової техніки ЗСУ по Вінницькій області. 

Ця інформація була опублікована у згаданому телеграм-каналі та надалі розтиражована у топових пропагандистських медіа росії, з метою подальшого використання представниками держави-агресора у проведенні підривної діяльності проти України.

Підозрюваного затримано за місцем проживання та вилучено речові докази вчинення кримінального правопорушення. 

Йому повідомлено про підозру та судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook