У Вінниці провели медично-просвітницький захід до Всесвітнього Дня серця

27 вересня, напередодні Всесвітнього Дня серця, у Вінниці провели медично-просвітницький захід за підтримки департаменту охорони здоров’я ВМР. У центрі міста вінничани мали можливість зробити електрокардіограму, проконсультуватися з лікарями, перевірити родимки, пройти тест на ковід, виміряти артеріальний тиск, рівень цукру в крові, індекс маси тіла та вакцинуватися від дифтерії та правця.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Кожен охочий міг дізнатися про стан роботи свого серця, виявити певні порушення чи пересвідчитися у здоровому функціонуванні «двигуна», зробивши електрокардіограму. Поза межами лікарні і без направлення сімейного лікаря таке дослідження здійснювали медики. Консультував пацієнтів завідувач амбулаторно-діагностичного відділення Вінницького регіонального кардіоцентру, кандидат медичних наук, позаштатний міський кардіолог Володимир Дністрянський.

«Серцево-судинні захворювання – це біда для нашого суспільства. У структурі смертності населення 67 % відводиться саме на кардіопатології. Це дуже високий показник, порівняно з країнами Європи. І це пов’язане, зокрема, з високим рівнем стресу, тривожно-депресивними розладами, які розвиваються в українців на фоні війни», – зазначив Володимир Дністрянський.

Відчуття болю в загрудинній ділянці, порушення серцевого ритму, проблеми з тиском, запаморочливі стани, виснаження – це привід звернутися до кардіолога, наголошує Володимир Дністрянський. А такі заходи – це нагода вінничанам пам’ятати про необхідність вчасно звертатися за медичною допомогою, бути на зв’язку з сімейним лікарем та раз на рік проходити електрокардіограму.

Поспілкуватися з приводу свого здоров’я та зробити ЕКГ прийшла сьогодні і вінничанка Ніна Олексіївна.

«Про захід я прочитала в інтернеті. Кардіограму робила останній раз рік тому. Сьогодні мені сказали, що відхилень у роботі серця немає, проте треба заспокоїтись та нормалізувати психологічний стан. Я вважаю, що такі заходи дуже корисні. Бо часто людям не вистачає часу, щоб піти до сімейного лікаря, взяти направлення на ЕКГ. А тут це можна швидко зробити всім охочим», – зауважила жінка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook