Вінницька громада крокує до безбар’єрного простору: нова комісія оцінюватиме міську інфраструктуру

Вінницька міська рада вже близько 20 років працює над створенням безбар’єрного простору для мешканців громади. В межах Програми розвитку безбар’єрного простору Вінницької МТГ на 2024-2027 роки у місті планують створити Комісію з обстеження та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного середовища. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання виконкому 26 вересня.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Як пояснила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, ідея створення Комісії спрямована на підвищення комфорту та якості життя в громаді шляхом забезпечення рівних можливостей для всього населення. Основним її завданням буде моніторинг та оцінка ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення:

«Йдеться про будівлі та споруди, об’єкти благоустрою та транспортної інфраструктури Вінницької міської територіальної громади. За допомогою роботи комісії ми зможемо виявити наявні проблемні зони, що потребують вдосконалення та надання рекомендацій щодо їх усунення. Окрім представників органів місцевого самоврядування, до складу комісії будуть входити громадські діячі, які розуміються на цій темі», – сказала Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, на початку серпня у Вінниці створили Раду безбар’єрності при Вінницькому міському голові. До складу консультативно-дорадчого органу увійшли спеціалісти профільних галузей та представники громадськості.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook