Зеленський та Гарріс зустрілися в Білому домі: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський та кандидатка в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс зустрілися в Білому домі. Віцепрезидентка сказала, що підтримує те, як Україна бачить закінчення війни.

Про це стало відомо під час трансляції з Білого дому.

Гарріс сказала, що “ніхто не зможе завершити війну без участі України”, проте є “хтось” в США, хто хоче, щоб Україна відмовилась від значної частини власної території, погодилась на нейтралітет і “відмовилась від своїх безпекових зв’язків з іншими країнами”. Гарріс сказала Зеленському, що США розділяють його бачення закінчення війни.

“Ці пропозиції подібні вимогам путіна. Але це не пропозиції миру — це пропозиції капітуляції”, — заявила вона під час виступу із президентом Зеленським.

Гарріс сказала, якщо не зупинити путіна, то наступними цілями можуть стати Польща, країни Балтії та НАТО. Також під час зустрічі кандидатка у президенти запевнила у подальшій підтримці України і назвала це стратегічним інтересом США.

“Я продовжуватиму підтримувати Україну і працюватиму над тим, щоб Україна перемогла у цій війні. Сполучені Штати повинні продовжувати виконувати свою давню роль глобального лідера. Ми повинні бути разом з нашими союзниками і партнерами”, — сказала Камала Гарріс.

Своєю чергою президент України подякував за надану допомогу. Він відзначив успішність формату Саміту миру в Швейцарії та сказав про готовність до другого. Раніше Зеленський казав, що другий Саміт миру планують провести до президентських виборів в США 5 листопада. Президент закликав зберігати жорсткі санкції проти Росії та використовувати заморожені російські активи для захисту України.

Раніше цього дня Володимир Зеленський зустрічався з Джо Байденом. Президент США пообіцяв прискорити фінансування України до кінця своєї каденції. Зеленський розповів Байдену про План перемоги, надалі країни узгоджуватимуть деталі плану.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook