Скільки українських батьків і учнів підтримують реформу 12-річної школи?

В Україні з 2027 року вводять 12-річну школу. Водночас, згідно з опитуванням, проведеним на замовлення Міносвіти, лише 11% батьків підтримують цю ідею, а 25% категорично проти. Ще 35% респондентів відповіли, що скоріше «проти», ніж «за» таке нововведення.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Міністерства освіти і науки.

Серед опитаних учнів 8-11 класів вітають таке рішення 25%, 46% ставляться нейтрально, водночас 18% учнів не бажають вчитися три роки у старшій школі.

Водночас, на питання, чи цікаво навчатися у школі ‒ серед учнів 10-11 класів 25% відповіли ствердно та 41% ‒ «скоріше так», 18% сказали «ні», ще 24% ‒ «скоріше ні».

Серед опитаних батьків учнів 10-11 класів 36% позитивніше оцінили навчання у школі, 19% та 5% відповіли «скоріше ні» та «ні».

Перехід на 12-річну систему навчання в Україні

Незабаром українські школярі навчатимуться не 11 років, а 12. Передбачається, що пілотний проєкт Міносвіти запустить уже в 2025 році.

Як розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, відповідну реформу організували так, щоб після випуску зі шкіл абітурієнти були краще підготовленими до університету.

Як сказав чиновник, починаючи з 2027 року девʼятикласники матимуть ухвалити рішення – навчатися в академічному ліцеї або в професійному коледжі, відповідно до своїх зацікавлень та здібностей.


Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook