Данія передає $19,5 на підтримку енергетики України

Данія вирішила передати Україні 130 мільйонів данських крон (приблизно 16,9 млн євро або 19,5 млн доларів) на відновлення енергетичної інфраструктури після масових атак Росії.

Про це йдеться на сайті Міністерства енергетики Данії.

Про допомогу оголосив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Огор в Нью-Йорку під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою. Посадовці бачилися в межах робочої групи G7 з питань енергетичної безпеки України.

Гроші підуть на реалізації надзвичайних заходів, а також для закупівлі обладнання та запасних частин для відновлення безпеки енергопостачання.

“Росія порушує правила війни своїми масованими атаками на українську систему електро- та теплопостачання. З наближенням зими багато українських домівок залишаться без тепла та електроенергії. Крім того, звичайні працівники енергетичного сектору, які попри все виконують свою роботу, самі стають мішенями. Ми повинні зробити все можливе, щоб зробити українську енергетичну систему якомога сильнішою”, — заявив Огор.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook