В МЗС розповіли, на якому етапі зараз підготовка до другого Саміту миру

Україна в межах підготовки другого Глобального саміту миру провела з міжнародною спільнотою тематичні конференції на рівні радників національної безпеки і на рівні міністрів. Темами були енергетика та продовольча безпека.

Про це на пресконференції 10 вересня розповів речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

Як розповів посадовець, наразі триває організація зустрічей робочих груп за пунктами Української формули миру, а також ідуть тематичні конференції з партнерами на рівні радників національної безпеки і міністрів.

22 серпня онлайн відбулася така конференція щодо енергетики. У ній взяли участь понад 40 країн і міжнародних організацій. Україну представляло керівництво Офісу президента та Міністерство енергетики.

4 вересня була онлайн тематична міжнародна конференція щодо продовольчої безпеки. Там взяли участь представники 75 країн і міжнародних організацій з різних регіонів світу, розповідає речник дипломатії.

“В межах цих зустрічей розробляються відповідні плани з конкретних питань, які в цілому сформують, те що називається спільна рамка, тобто позиція міжнародної спільноти щодо завершення російської агресії проти України”, — додав Тихий.

За його словами, найближчим часом відбудуться аналогічні зустрічі, присвячені іншим пунктам формули миру, метою яких є розробка загального мирного плану, про який говорив президент України Володимир Зеленський.

Георгій Тихий наголосив, що Києву важливо, аби викристалізувалася колективна позиція щодо миру, а не лише України. Підготовка такої спільної мирної рамки — це умова для проведення другого Саміту миру.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook