Ракетна атака на Київ: що відомо

У понеділок вночі, 2 вересня, росія здійснила масовану ракетну атаку на Київ. Протиповітряна оборона в межах столиці знищила понад десяток крилатих та близько десятка балістичних ракет, а також ударний безпілотник. Попередньо, це ракети Х-101 та KN-24/Іскандер-М. Уламки впали у чотирьох районах. До медиків звернулися двоє людей, одного з них госпіталізували.

Про це повідомили міський голова Віталій Кличко та Київська міська військова адміністрація.

У столиці повітряну тривогу оголосили о 4:40. Невдовзі пролунала серія потужних вибухів, повідомили кореспонденти Суспільного. Невдовзі цю інформацію підтвердила столична влада.

За попередніми даними КМВА, внаслідок удару уламки збитих ракет впали у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. Зафіксували займання автомобілів та пошкодження нежитлових приміщень.

Міський голова Віталій Кличко уточнив, що чотири автомобілі загорілися у Святошинському районі. Там уламки впали і на складське приміщення. Окрім того, за інформацією Кличка, на станції метро “Святошин” частково пошкоджені скляні елементи. Також поблизу сталося загоряння МАФу.

Згодом Кличко поінформував, що у Голосіївському районі частково зруйнована котельня.

За попередніми даними КМВА, удар Росії по Києву був комбінований — крилатими та балістичними ракетами. На столицю вони заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до міста крилатих ракет, росіяни випустили по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний безпілотник.

Сили та засоби ППО в повітряному просторі столиці знищили понад десяток крилатих ракет та близько десятка — балістичних та ударний безпілотник. Внаслідок ракетного удару в місті сталося падіння уламків в Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах, повідомили у КМВА.

Як поінформував міський голова Віталій Кличко, внаслідок російської атаки двоє дорослих звернулися по допомогу до медиків, одного із них — госпіталізували. За його словами, займання чотирьох авто у Святошинському і пожежу в котельні в Голосіївському районі ліквідували. У Шевченківському — сталося загоряння на території одного з підприємств.

У ДСНС показали наслідки ранкової атаки на Київ. Зокрема, розповіли, що у Голосіївському районі столиці, де уламки влучили в корпус котельні одного з закладів освіти, пожежу загасили.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook