В Україну прибула нова військова допомога від Литви

У середу, 28 серпня, в Україну прибув черговий пакет військової допомоги від Литви. Зокрема, там є навантажувачі, антидронові системи та розкладні каремати для ЗСУ.

Про це повідомило Міністерство оборони Литви.

“Сьогодні Литва на підтримку України доставила навантажувачі, системи протидії безпілотникам, розкладні ліжка та іншу життєво важливу військову допомогу. Ми продовжуємо надавати підтримку у відповідь на потреби України в її боротьбі за свободу”, — ідеться в заяві відомства.

У відповідь на запити України у 2024 році Литва вже доставила 155-міліметрові боєприпаси, бронетранспортери М577, бронетранспортери М113, антидронові системи, зимове спорядження та комплекти теплого одягу, боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf, системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, легкий штурмовик L-39ZA “Альбатрос”, вилочні навантажувачі, причепи, розкладні каремати тощо.

З початку повномасштабного вторгнення Литва надала Україні військову допомогу загалом на понад 647 мільйонів євро. Загальна підтримка (не тільки військова) перевищує 1 мільярд євро.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook