Кіберполіція застерігає: нова шахрайська схема з фейковими листами

Кіберполіція застерігає від нової шахрайської схеми: зловмисники розсилають електронні листи від імені філій ДПІ м. Києва з повідомленням про перевірку незаконної діяльності контрагентів. В листах аферисти пропонують відкрити вкладений файл, який містить шкідливе програмне забезпечення. Після відкриття файлу зловмисники отримують прихований доступ до комп’ютера жертви, що дозволяє викрасти кошти з рахунків підприємства. Щоб захистити себе, слід уникати відкриття підозрілих файлів, регулярно оновлювати антивіруси та операційну систему. У разі підозри на шахрайство рекомендується звертатися на гарячу лінію ДПС або до кіберполіції.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Для верифікації інформації у разі отримання подібних листів зверніться на гарячу лінію Державної податкової служби України за номером: 0-800-501-007.

Щоб убезпечити себе від зловмисників, кіберполіція радить дотримуватися базових стратегій захисту від комп’ютерних вірусів:

• Утримуйтеся від завантаження файлів із ненадійних джерел та уникайте переходу за підозрілими посиланнями.

• Використовуйте і регулярно оновлюйте антивіруси. Так ви збільшите шанси на виявлення шкідливого програмного забезпечення. ⁠

• Оновлюйте операційну систему та програмне забезпечення до останніх версій. Це допоможе закрити потенційні вразливості. Не користуйтеся програмами, які мають російське походження через їхню ймовірну компрометацію з боку спецслужб країни-агресора.

Перевіряйте інформацію і не дайте шахраям ввести вас в оману. Якщо ж стали жертвою кіберзлочину – негайно зателефонуйте за номером «102», зверніться до найближчого відділку поліції або подайте електронне звернення до кіберполіції за посиланням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook