Франція, Німеччина та Британія закликали Іран не здійснювати атаки на Близькому Сході

Лідери Франції, Німеччини та Великої Британії підтримали переговорний процес між ХАМАСом та Ізраїлем і закликали Іран та його союзників утримуватися від атак на Близькому Сході.

Про це йдеться в спільній заяві 12 серпня президента Франції Емманюеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера.

Очільники трьох країн позитивно прокоментували зусилля Катару, Єгипту і США для досягнення угоди про припинення вогню в Секторі Гази та звільнення заручників Ізраїлю, яких досі утримує бойове угруповання ХАМАС.

“Ми схвалюємо спільну заяву шейха Таміма бін Хамада Аль Тані, президента Сісі та президента Байдена із закликом до негайного відновлення переговорів. (…) Бойові дії повинні припинитися негайно, а всі заручники, які все ще утримуються ХАМАСом, повинні бути звільнені. Населення Гази потребує термінової та безперешкодної доставки і розподілу допомоги”, — мовиться в документі за підписами Макрона, Шольца та Стармера.

Три європейські країни закликають Іран та його союзників “утримуватися від нападів, які можуть призвести до подальшої ескалації регіональної напруженості та поставити під загрозу можливість домовитися про припинення вогню та звільнення заручників”. За такі дії, як ідеться в заяві, Іран та його партнери будуть відповідати.

“Жодна країна чи народ не виграє від подальшої ескалації на Близькому Сході”, — підсумували Франція, ФРН та Британія.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook