Реклама

Сучасні радіокеровані іграшкинеабияк подобаються дітям. А інколи з ними з чималим захопленням грають і дорослі. Аякже! Адже дуже цікаво брати участь у гонках на автомобілях, які керуються пультом дистанційного управління! 

Як обирати радіокеровані іграшки, аби не розгубитися в їхньому різноманітті? Сьогодні ми разом з вами розглянемо, які ж бувають іграшки на радіокерування та дамо кілька порад щодо їхнього вибору.

Іграшки на радіокеруванні: різновиди

Виробники дитячих іграшок можуть запропонувати такі різновиди радіокерованих моделей:

  1. Транспорт. У цій категорії найбільше різних варіантів. Транспорт може бути:
    • наземний – легкові автівки, зокрема і гоночні, іграшковий військовий транспорт, машинки-перевертиші (можуть подолати на своєму шляху будь-яку перешкоду), антигравітаційні (здатні їздити не тільки по рівній горизонтальній поверхні, а і по вертикальній); техніка спеціального призначення – поліцейські та пожежні машини тощо;
    • водний – іграшки, з якими можна гратися не тільки у басейні чи ванні, а і у природніх водоймах: кораблі, катери, лайнери тощо;
    • повітряний – гвинтокрили, квадрокоптери. Запускати такі іграшки поза межами будинків або квартир. 
  2. Роботи-трансформери. В цю категорію віднесем роботизовані фігурки у вигляді людей, тварин, автомобілів. Особливість трансформерів у тому, що вони можуть видозмінюватися. Так, наприклад, робот може перетворитися в автомобіль та навпаки. Багато дітей мріє про те, аби отримати у подарунок робота-трансформера на радіокеруванні, що є героєм одного із улюблених мультфільмів чи коміксів. Роботизовані іграшки ходять, можуть брати в руки різні предмети.
  3. Тварини й комахи. Радіокерована іграшкова собачка може ходити, гавкати, динозаври – відкривати пащу, павуки – пересуватися тощо.

Всі сучасні іграшки на радіокеруванні можуть додатково мати звукові та світлові ефекти, які дуже подобаються дітям.

Тип керування

Радіокеровані іграшки мають різний принцип керування. Сигнали можуть подаватися на радіочастотах, через інфрачервоне випромінювання або управління можливе через систему Андроїд.

Радіочастотні сигнали використовують FM-діапазон. Такий пульт керування діє на максимальній відстані до 100 м. Радіоперешкоди можуть погіршувати процес управління.

Управління через інфрачервоне випромінювання не реагує на радіоперешкоди. Але на яскравому сонці такий спосіб управління діє гірше. Радіус моделей на інфрачервоному управлінні становить близько 10-15 м.

Для управління деякими сучасними іграшками може використовуватися не пульт д/у, а смартфон чи планшет. Для цього на них потрібно буде встановити спеціальну програму. Радіус дії тоді може становити 50 м (у деяких моделей навіть 100 м).

Як обрати іграшку відповідно до віку дитини?

Аби іграшка була цікавою для дитини, вона повинна відповідати її вікові. Рекомендуємо купувати такі іграшки дітям, старшим 5 років. Меншим за віком може бути складно розібратися з такою іграшкою.

Дітям 5 років рекомендуємо обирати найпростіші іграшки. Чим менше кнопок та опцій вона матиме, тим краще Ліпше обрати іграшку із світловими чи звуковими ефектами.

Для дітей від 5 до 10 років рекомендуємо обирати іграшки на радіокеруванні, що здатні прискорюватися, їздити як по горизонтальній, так і по вертикальній поверхні, мають додаткові функції.

Дітям старше 10 років можна обрати складнішу іграшку, якою можна керувати через пульт д/у або планшет чи смартфон. Підліткам же можна купити складну радіокеровану модель, зокрема і гвинтокрил або катер. Такі моделі – ідеальний спосіб провести весело час цілою сім’єю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook