Bloomberg звільнило журналіста, який висвітлював обмін в’язнями рф і Заходу: у чому причина

Американське видання Bloomberg звільнило репортера і застосує дисциплінарні заходи проти кількох інших співробітників, тому що 1 серпня видання порушило ембарго на публікацію про звільнення кількох в’язнів США, зокрема журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича.

Про це пишуть CNN та Guardian.

До цих ЗМІ потрапив лист головного редактора Bloomberg Джона Міклтвейта до своєї редакції. У службовій записці йдеться, що матеріал про те, що Гершкович звільнений в межах обміну ув’язненими між США і росією, був оприлюднений “передчасно”.

Публікація Bloomberg могла поставити під загрозу узгоджений обмін, написав Міклетвейт.

“Навіть якщо наша історія, на щастя, нічого не змінила, це було явним порушенням редакційних стандартів, які робили цю редакцію такою авторитетною в усьому світі”, — підкреслив головний редактор.

Міклтвейт додав, що перепросив перед американцями, яких звільнили в межах обміну з росією 1 серпня.

У листі не уточнюється, скільки саме співробітників цього медіа були притягнуті до дисциплінарної відповідальності й у який саме спосіб. Офіційно Bloomberg не коментувало нічого про звільнення своїх журналістів.

Як повідомляють джерела CNN, звільнили старшу репортерку Дженніфер Джейкобс, яка від початку займалася історією обміну. У неї на Х з’явився допис: “Репортери не мають права вирішувати, коли публікувати історію і з яким заголовком. Такі події можуть трапитися з будь-яким репортером, якому доручено висвітлювати новини. Ось чому в редакційному процесі існує система стримувань і противаг”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook