До Дня Незалежності у Вінниці передбачили допомогу для родин полеглих Героїв України

Виконавчий комітет Вінницької міської ради 1 серпня прийняв рішення «Про надання соціальної підтримки сім’ям загиблих Героїв Небесної Сотні та сім’ям загиблих Захисників і Захисниць України, яким присвоєно почесне звання Герой України, з нагоди відзначення Дня Незалежності України».

Документ опубліковано на сайті міської ради.

Соціальну підтримку у вигляді матеріальної грошової допомоги передбачено для рідних п’яти полеглих Героїв України з Вінниці:

  • Кузьменко Зої Семенівні
  • Майбороді Тетяні Іванівні
  • Ходаківській Галині Володимирівні
  • Климчук Олені Олександрівні
  • Лабунській Тетяні Андріївні

Розмір матеріальної грошової допомоги складає 10 тис грн.

Довідково.

Зоя Кузьменко – мама Героя Небесної Сотні Максима Шимка.

Дмитро Майборода український військовий пілот, підполковник Збройних сил України. Будучи командиром екіпажу літака Ан-26, з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів у зону АТО на Донбасі, проводив евакуацію поранених та хворих. Загинув 14 липня 2014 року у Краснодонському районі Луганської області, коли його літак був підбитий. Він разом із помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном до останнього керував літаком, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися. Ціною власного життя їм вдалося також відвести літак від населеного пункту.

Валентин Климчук у липні 2022 року під час штурму ворожих позицій у Миколаївській області особисто здійснив підрив двох ворожих бліндажів і захопив бойові документи противника. Коли закінчилися боєприпаси, він знайшов ворожий кулемет і прикрив відхід своєї розвідгрупи. Героїчно загинув від кулі снайпера.

Денис Лабунський виявив хоробрість і стійкість під час боїв у Бахмуті, завдаючи ворогу максимальних втрат. Загинув у Бахмуті в листопаді 2022 року внаслідок прямого влучання снаряда противника.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook