Паперовий та електронний військово-обліковий документ мають однакову юридичну силу

Військово-обліковий документ в електронній формі, зокрема, у відповідному застосунку на телефоні, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документа з QR-кодом, рівнозначний паперовому військово-обліковому документу. Усі вони мають однакову юридичну силу.

Таке роз’яснення надав Директорат цифрової трансформації у сфері оборони Міноборони.

“Військово-обліковий документ в електронній формі дозволяє уповноваженим працівникам ТЦК та СП, Національної поліції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів (телефони, планшети), на яких може бути встановлений застосунок “Резерв+” та які мають камеру”, — мовиться у повідомленні.

Окрім того, у відомстві зауважили, що роботодавці, коли формують списки військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та воєнного часу, також можуть використовувати військово-облікові документи працівників в електронній формі.

“Для цього військовозобов’язаний може надавати роботодавцю свій військово-обліковий документ як у паперовій, так і в електронній формі (у тому числі роздрукований)”, — пояснили в Міноборони.

У відомстві наголосили, що згідно з Законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, під час мобілізації громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook