Реклама

Шукаєте ідеальний холодильник? Тоді вбудована модель буде найкращим вибором завдяки низці переваг. У статті розповімо про всі переваги таких моделей і про те, як вибрати вбудований холодильник. Також представимо список перевірених виробників, щоб вам було простіше зробити вибір. 

Переваги вбудованих холодильників 

Вбудовувані холодильники — це не тільки функціональні пристрої для зберігання продуктів, а й важливий елемент дизайну кухні. Розглянемо переваги таких варіантів:

  1. Вбудовувані холодильники відмінно вписуються в будь-який інтер’єр. Вони можуть бути приховані за фасадами кухонних шаф, що робить дизайн кухні більш цілісним, лаконічним, акуратним. 
  2. Така техніка економить простір на кухні, завдяки чому приміщення візуально збільшується.
  3. Холодильники під вбудовування працюють тихіше і менше вібрують, завдяки додатковій звукоізоляції.
  4. Відсутність щілин між приладом і кухонними шафами запобігає скупченню бруду і пилу.
  5. Такі моделі розширюють можливості встановлення. Їх можна використовувати не тільки на кухні, а й в інших приміщеннях, наприклад, у ніші під сходами.

Як вибрати холодильник під вбудовування 

Вибір вбудованого холодильника вимагає врахування кількох ключових факторів, щоб новий прилад ідеально вписався в кухонний інтер’єр і задовольняв усі потреби сім’ї.

Габарити та об’єм

Під час вибору врахуйте висоту, ширину і глибину простору, в який плануєте встановлювати техніку. Виміряйте нішу, в яку плануєте встановлювати холодильник. Також визначте потрібний об’єм холодильної та морозильної камер, зважаючи на кількість членів сім’ї та частоту покупок продуктів. Для дачі та офісу підійде 100-літровий холодильник. Для стандартної квартири або приватного будинку на сім’ю 1-3 осіб — модель 200-300 літрів. Для тих, у кого велика сім’я або ви часто зустрічаєте гостей — вибирайте пристрої об’ємом 500-700 літрів. Для просторої кухні чудовим варіантом стануть холодильники Side-by-Side.

Тип установки і розміщення морозилки

Варто відзначити також наявність варіантів з різними типами встановлення. Є повністю вбудовувані та частково вбудовувані моделі. Повністю вбудовані моделі ховаються за меблевими фасадами і повністю інтегруються в кухонний гарнітур. Частково вбудовувані моделі залишають панель управління на видноті, а сам корпус ховається в меблі. Не забудьте перед покупкою вибрати розташування морозильної камери: є моделі з верхньою і нижньою морозилкою. 

Технічні особливості

Зверніть увагу на клас енергоефективності. Більш економічні моделі допоможуть знизити витрати на електроенергію і зменшити вплив на навколишнє середовище. Оптимальними вважаються моделі з класом енергоефективності від A+ і вище. 

Перевірте наявність зручної панелі управління і можливостей налаштування температури та інших параметрів. Деякі холодильники оснащені сенсорними екранами і можливістю управління через смартфон. Для вбудованих екземплярів важливо звернути увагу на рівень шуму. Ідеальний показник — не більше 40 дБ.

Не забудьте про функціональні можливості. Сучасні вбудовані холодильники можуть бути оснащені різними функціями, такими як система No Frost, багатозональне охолодження, функції суперохолодження і суперзаморожування. Виберіть ті функції, які найбільш важливі для вашого комфорту. 

Виберіть які полиці вам найбільше подобаються. Скляні полиці — красиві та гігієнічні, але їх частіше доводиться мити, оскільки залишаються плями та відбитки пальців. Решітки – більш класичний і простий варіант, який не потребує особливого догляду. 

Зверніть увагу на якість збірки і матеріалів. Вибирайте продукцію перевірених виробників з хорошою репутацією і наявністю сервісних центрів у вашому регіоні. Це забезпечить якісне обслуговування і ремонт за необхідності. Найкращими торговими марками, які виготовляють вбудовані холодильники, є такі:

  • Whirlpool;
  • Beko;
  • Bosch;
  • Electrolux;
  • Samsung;
  • AEG;
  • Gorenje.

Тепер ви без зусиль виберете хороший вбудований холодильник, який задовольнить усі потреби. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook