На Вінниччині розпочалися вступні іспити до магістратури та аспірантури

У Вінницькій області з 25 червня розпочалися вступні іспити до магістратури та аспірантури. Цього року на ці іспити зареєструвалися майже 9 тисяч людей.

Про це інформує Місто, посилаючись на Суспільне.

розповіла заступниця керівника Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева.

Реєстрація на єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) проходила з 7 до 29 травня.

“Цього року на єдиний вступний іспит зареєструвалося 8964 вступники. З Них 3317 людей складатимуть єдине фахове вступне випробування. Тест ЄВІ складається з двох блоків: “ТЗНК” та “Іноземна мова”, — зазначила Марцева.

За її словами, єдиний вступний іспит та єдине фахове вступне випробування складають в пунктах тестування в 4 містах області.

“Це 29 спеціально підготовлених пунктів тестування, 24 з яких знаходяться у Вінниці, решта — у Гайсині, Тульчині, Хмільнику, Могилів-Подільському та Жмеринці”, — зазначила Людмила Марцева.

В аудиторіях на пунктах тестування проводиться дистанційний відеомоніторинг, встановлені камери. Як і під час національного мультипредметного тестування кожного учасника перевірятимуть металодетектором, додала Марцева.

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) триватиме до 2 липня , а єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) до 12 липня. Додаткова сесія для тих, хто з поважних причин не зміг долучитися до основної, розпочнеться на початку серпня.

Заступник міністра освіти України Михайло Винницький напередодні повідомив у ефірі Суспільного про те, що цього року держава збільшить місця для вступу на аспірантуру та повністю їх оплатить. За його словами, зміни щодо вступу внесли для аспірантів. А саме цього року акцент зробили на денній формі навчання: денна форма буде за кошти державного бюджету. Якщо попередні роки на аспірантуру виділяли близько 3200 місць кожного року на бюджет, то цього року ця цифра буде вдвічі більшою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook