Рада ЄС підтвердила початок переговорів про вступ до Євросоюзу з Україною і Молдовою

Рада Європейського Союзу сьогодні, 21 червня, підтвердила затверджений раніше на рівні послів ЄС мандат на переговори з Україною і Молдовою про вступ до економічно-політичного блоку, які розпочнуться 25 червня у Люксембурзі.

Про це у соцмережі X повідомляє Бельгійського головування в Раді ЄС.

“Рада ЄС ухвалила загальну позицію Євросоюзу, включаючи рамкові умови для переговорів про вступ з Україною і Молдовою. Це відкриває шлях для початку переговорів у вівторок, 25 червня, в Люксембурзі”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що о 15:30 за місцевим часом розпочнеться міжурядова конференція з Україною. Міжурядова конференція з Молдовою стартує о 18:00.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що “ми з нетерпінням чекаємо” наступного тижня, 25 червня, коли Україна та ЄС збираються провести свою першу міжурядову конференцію, фактично розпочавши переговорний процес щодо вступу.

“Мільйони українців, та й покоління наших людей реалізують свою європейську мрію. Україна повертається до Європи, куди вона належала століттями, як повноправний член європейської спільноти”, — йдеться у дописі Зеленського у соцмережі X.

14 червня посли Євросоюзу погодили переговорні рамки для перемовин про вступ до економічно-політичного блоку України та Молдови.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook