Як дресирують тварин у Вінницькому муніципальному притулку?

У Вінницькому муніципальному притулку для тварин безпритульних собак дресирують після огляду ветеринара. За словами директора закладу Леоніда Зелінського, робота з кінологом підвищує шанси на прилаштування собак у домівки. Щомісяця вдається знайти нові сім’ї для до 15 тварин.

Про це інформує Місто, посилаючись на Суспільне Вінниця.

Майже пів року тому в притулку почала працювати кінологиня Анна Голубович. Раніше жінка тут була доглядачем.Тренерка допомагає безпритульним собакам швидше адаптуватись у суспільстві, звикнути до людей, а також навчає простих команд: “Сидіти!”, “Лежати!”, “До мене!”.

“Основна місія в тому, щоб у собак сформувати правильний світогляд на все: людей, світ, дії людей. Тут не так важливо, щоб собака могла сидіти, лежати, як важливо те, щоб собака адекватно ставилася до людей. Щоб її рівень соціалізації був найвищий”.

"У собак треба сформувати правильний світогляд": як дресирують тварин у Вінницькому муніципальному притулку

Анна дресирує тварин щодня по 20-30 хвилин. Для цього використовують спеціальний майданчик із тренажерами.

Наразі у притулку 70 собак. 23 із них — підопічні Анни. До кожного жінка має індивідуальний підхід. За її словами, не всі тварини підлягають дресируванню.

"У собак треба сформувати правильний світогляд": як дресирують тварин у Вінницькому муніципальному притулку

“Спершу я беру собак з агресією, тому що назад на вулиці міста ми їх випустити не можемо. Відтак я дивлюся, щоб собака була нормальною. Я починаю з нею займатися”, — розповіла Анна Голубович.

Собака Нора, яку тренує жінка, в притулку перебуває три місяці. Після занять вона стала більш грайливою.

“Собака за характером дуже класна, комунікабельна. Вона адекватно ставиться до собак, до людей”.

"У собак треба сформувати правильний світогляд": як дресирують тварин у Вінницькому муніципальному притулку

Директор закладу Леонід Зелінський розповів, що дресирувати тварин починають після того, як їх огляне ветеринар.

“Після стерилізації, карантину, післяопераційного періоду його переводять у вольєр. Люди, які приходили за твариною, частіше всього відмовлялися, бо собака не готова була йти в родину. Тоді виникла така ідея, щоб займалися з собакою. Ці заняття мають включати основне: щоб собака йшла на повідцеві й носила ошийник”, — сказав Леонід.

За його словами, робота з кінологом підвищує шанси на прилаштування собак у домівки. Щомісяця вдається прилаштувати до 15 тварин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook