У суботу запрацює додатковий енергоблок на АЕС: відключень буде менше

Обмеження електроенергії для українців стануть м’якшими завдяки іншому підходу до лімітів і виходу з ремонту додаткового блоку на АЕС. Про це розповів голова компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі токшоу “Української правди” 6 червня.

“Із суботи ми спробуємо трошки поміняти методику розподілу лімітів. Замість того, щоб доводити ліміт у мегаватах до кожної області, ми будемо доводити кількість черг, яку кожна область повинна буде відключити. Кожна область має те споживання, яке можна відключити, окрім критичної інфраструктури, і це споживання розбите на шість рівних частин – черг. Ми спробуємо говорити, що кожна з областей має відключити, наприклад, дві черги або три черги. Це має призвести до більш рівномірного розподілу”, – сказав він.

Окрім того, за словами Кудрицького, найближчим часом – приблизно в ніч із п’ятниці на суботу – вийде в роботу додатковий блок на атомних електростанціях.

“Це дасть нам на два тижні досить приємну приварку до потужності, якою ми володіємо й управляємо в енергосистемі. Тобто графіки не зникнуть, але вони стануть м’якшими по всій Україні”, – сказав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook