Діти Вінниці опановують правила безпеки у безпековому містечку від ДСНС (Фото)

Учора,5 червня, на території Вінницького міського палацу дітей та юнацтва, рятувальники та представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності розгорнули для дітей безпекове містечко.

Про це інфоррмує Місто, посилаючись на ДСНС у Вінницькій області.

Від ДСНС надзвичайники розгорнули одразу декілька локацій – пожежно-рятувальну, піротехнічну, психологічну, групи водолазно-рятувальних робіт та радіаційного захисту.

По черзі, організованими групами, дітвора разом із кураторами відвідали всі навчальні точки. На них, хлопчики та дівчатка дізналася не лише елементарні правила безпеки життєдіяльності, а й мали змогу поспілкуватися з бійцями ДСНС та детальніше дізнатися про професію рятувальника загалом.

Найсміливіші зголосилися приміряти захисні «обладунки» тих, хто рятує, хіміків-рятувальників, водолазів та піротехніків.

А ще, неабияку цікавість викликала у дітей локація медиків, де представник Товариства Червоного Хреста України провів майстер-клас з надання першої домедичної допомоги людині та пояснив, як діяти, в екстрених ситуаціях. За допомогою навчальних муляжів діти спробували тампонувати рани та накладати пов’язки умовному потерпілому.

Позитивні емоції та приємні враження отримали дітлахи під час заходу, адже в умовах сьогодення вкрай важливо знати та вміти використовувати на практиці елементарні правила безпеки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook