У привaтному секторі Вінниці розпочнеться сезон покосу трави

У приватному секторі Вінниці стартує сезон покосу трави. Роботи будуть проводитись на узбіччях магістральних та центральних доріг, а також у місцях загального користування. До переліку потрапили ділянки на 63 вулицях, які знаходяться на територіях 18 квартальних комітетів. Загалом навести лад планують на понад 80 тисячах метрів площ.

Про це інформує Містопосилаючись на Вінницьку міську раду.

Традиційний покіс трави триватиме протягом червня, повідомили в Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця. Косарі працюватимуть у громадських місцях – скверах, площах, майданчиках. Також прибиратимуть узбіччя доріг. «Це пріоритетні ділянки. Йдеться не лише про привабливий естетичний вигляд, а й комфорт вінничан. Покіс трави – один із важливих елементів робіт із комплексного благоустрою територій, які ми проводимо щороку. Такий захід дозволяє не лише прибрати зелені острівці, а й попередити поширення бур’янів та шкідливих наслідків їх розростання, – зазначила голова Асоціації Наталія Панчук. – Відтак люди зможуть й надалі спокійно відпочивати, насолоджуючись охайними краєвидами».

Водночас, в Асоціації вкотре звертаються до жителів із проханням дбайливо ставитись до довкілля. «Кожна викинута в траву пляшка, папірець чи бляшанка можуть зупинити роботу косарів, пошкодивши реманент. А ремонт обладнання – це значні витрати, які у цей скрутний час є просто неприпустимими, – підкреслила Наталія Панчук. – Крім того, нагадуємо власникам будинковолодінь, що згідно із Правилами благоустрою, що діють у місті, вони мають самостійно здійснювати покіс трави заввишки 10 см на відстані 5 м по периметру власного паркану. Не ігноруйте свій обов’язок, адже від цього залежить зручність проживання ваших знайомих, сусідів, друзів. А, головне, – оборонців, які повертаються із війни».

Для довідки: станом на сьогодні у приватному секторі Вінниці налічується 23, 5 тисяч домоволодінь.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook