Вбудований чи окремий: який холодильник вибрати

Під час облаштування кухні важливо вибрати функціональну та зручну техніку, адже від цього залежить комфорт усіх членів родини. Чимало власників помешкань хочуть отримати багато вільного простору у приміщенні. У цьому разі можна інтегрувати холодильник у кухонний гарнітур. Проте дизайнери зазначають, що таке рішення правильне не у всіх випадках. Розберемося, що краще: окремий чи вмонтований холодильник.

Особливості вбудованої техніки

Вибір між стаціонарним та вмонтованим холодильником залежить від кількох факторів. Насамперед — від уподобань власників квартири. Інтегрована в меблі техніка створює більше простору. Часто вбудований холодильник краще вписується в інтер’єр, оскільки підібраний за стилем та кольором кухонної гарнітури. Техніка стає майже непомітною, завдяки чому знижується так званий візуальний шум. Кухня перетворюється на місце, де можна дійсно відпочити та набратися сил. Хоча це не всі переваги такого рішення:

  1. Зниження рівня шуму. Частину гулу та вібрацій, які створює холодильник, поглинають меблі, і він працює практично беззвучно.
  2. Естетична складова. У техніці відсутні видимі елементи, зокрема ручки, завдяки чому простір виглядає більш акуратним.
  3. Збереження електроенергії. Більшість моделей має високий рівень енергоефективності, завдяки чому можна економити на комунальних послугах.

Та серед усіх плюсів можна виділити й негативні моменти, пов’язані з вибором вмонтованої техніки. Передусім це вища ціна, адже такі моделі мають особливу конструкцію та потребують складного монтажу. Любителям часто змінювати інтер’єр та переставляти меблі таке рішення не підійде. Та й обслуговування вбудованої техніки може бути складнішим через обмеженість доступу до її систем.

Чому популярні окремі холодильники

Хоч інтегровані побутові прилади додають кухні вишуканості, більшість користувачів віддає перевагу класичним моделям, які не потребують монтажу в меблі. Таке рішення має декілька причин:

  1. Великий об’єм. Холодильники, які стоять окремо, мають більше місця для зберігання продуктів порівняно з вбудованими моделями.
  2. Різноманіття корисних функцій. Класична техніка зазвичай оснащена більшою кількістю опцій, які полегшують побут споживачів (зони регулювання вологості, швидке заморожування, сенсорне управління тощо).
  3. Проста установка. Холодильники, які стоять окремо, не потребують складного монтажу, що дозволяє ввести їх в експлуатацію за лічені хвилини.
  4. Мобільність. Техніку просто переміщувати в самій кухні й транспортувати, що не характерно для вмонтованих моделей.

Вбудовані у меблі холодильники доцільно вибирати людям, для яких вкрай важлива естетика в інтер’єрі кухні. Доречне таке рішення в маленьких приміщеннях для оптимізації використання простору. Проте споживачам, які бажають зекономити на побутовій техніці або часто її змінюють, варто купувати класичні моделі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook