У Вінниці діти оборонців та ВПО дізнавалися, як працюють заклади міста

24 травня у Вінниці відбулася чергова зустріч проєкту «Професійні обрії», організована департаментом соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. Цього разу для дітей Захисників, Захисниць та внутрішньо переміщених осіб провели зустріч з представниками бізнесу. Хлопці та дівчата дізналися, як працюють різні заклади міста, зокрема готельний комплекс «Франція», ресторан Happy Monkey та «Сімейна цукерня».

Про це інформує Містопосилаючись на Вінницьку міську раду.

«Це передостання зустріч у межах проєкту “Професійні обрії”. Протягом квітня та травня діти знайомились із роботою представників різних професій, спілкувалися з журналістами, айтівцями, акторами, режисерами, психологами та багатьма іншими. Діти також висловили бажання дізнатися, як створювати та розвивати власний бізнес, адже багато з них прагнуть розвиватися саме у підприємницькій діяльності. Тож ми врахували побажання дітей та влаштували для них екскурсії в популярні та успішні заклади нашого міста», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Для початку понад 20 дітей зібралися у холі готелю «Франція», щоб вирушити на екскурсію закладом. Їх супроводжувала менеджерка служби прийому і розміщення Вікторія Міщук. Вона розповіла про історію закладу, яка почалася ще у ХІХ столітті. Учасникам проєкту провели екскурсію по закладу, показали декілька номерів, басейн, літню терасу та СПА-комплекс.

Особливо юних бізнесменів вразив президентський номер, де зупинялися імениті гості з України та з-за кордону.

Діти на екскурсії в готелі

«Раніше я багато разів проходив повз готель “Франція”, проте всередині ніколи не був. Тому мені було дуже цікаво. Мене вразило, що в готелі проживають люди ще з початку повномасштабної війни, тобто вже понад два роки. У майбутньому я б хотів теж мати такий готель. Для цього потрібно вчитися, а потім працювати, щоб заробити капітал», – говорить 14-річний Ілля Щербак.

Згодом діти вирушили до ресторану Happy Monkey, де старший менеджер Роман Поляк розповів дітям про концепцію закладу «Щаслива сімʼя», історію ресторану, систему роботи. Також він відповів на питання дітей про бізнес-план, видатки та прибутки, окупність такого бізнесу. Для хлопців і дівчат влаштували екскурсію на кухню та частування.

На кухні ресторану

«Мені сподобалась екскурсія на кухню ресторану. Я познайомилась з шефом і су-шефом закладу. Побачила, як готують італійську пасту, спробувала дуже смачну піцу. Я ще визначаюся з професією, проте планую опанувати сферу готельно-ресторанного бізнесу. Думаю, що ця робота досить складна, проте цікава», – поділилися 13-річна Діана Свинарчук.

Після цього учасників проєкту зустріли власники «Сімейної цукерні» – Сергій та Ганна Дорошенко. Вони переїхали до Вінниці з Харкова та вирішили відкрити тут «солодку» крамницю. Подружжя поділилося, які невдачі можуть спіткати бізнесмена-початківця та як цього уникнути. А також дали хлопцям та дівчатам професійні поради.

Сімейна цукерня

«Шукаючи професію, орієнтуйтеся на те, що вам дійсно подобається. Творчість, іноземні мови, спорт, технічні, природничі галузі – спершу оберіть те, що вам до душі, а далі розвивайтесь у сфері, яка є вашою сильною стороною», – зазначає Ганна Дорошенко.

Від власників закладу діти отримали солодкі подарунки на згадку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook