Військового з Вінниччини нагородили відзнакою «Золотий Хрест»

Петро Большук, захисник з Гайсинського району, був удостоєний відзнаки від Головнокомандувача ЗСУ.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницький обласний ТЦК та СП.

Петро Петрович Большук військовослужбовець 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка – водій групи інженерного забезпечення 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

З березня 2022 року несе службу, виконуючи бойові завдання, спрямовані на захист суверенітету та територіальної недоторканості України, протистоячи військовій агресії російської федерації. Виконував бойові завдання на теренах Миколаївської, Херсонської, та Донецької областей.

В грудні минулого 2023 року, на передньому краї лінії оборони, в районі одного із населеного пунктів Донецької області, ефективно застосував навички водіння транспортним засобом, під щільним мінометним та артилерійським обстрілом, зміг вивести поранений особовий склад групи інженерного забезпечення через складну та прострілювану ділянку дороги до безпечного місця.

А вже в січні 2024 року на передньому краї лінії оборони, Авдіївський напрямок, під постійною атакою ворожих дронів зміг провести невідкладний ремонт пошкодженого автотранспорту на якому Петро Петрович доставляв групи саперів для виконання бойового завдання та вивозив саперне обладнання разом з іншою групою саперів.

Також Петро Большук при виконанні вже іншого бойового завдання на передньому краї лінії оборони, теж в січні 2024 року в Донецькій області, під щільним мінометним обстрілом зміг знайти та вивести поранену групу саперів, з пошкодженими радіостанціями, через складну та заміновану ділянку місцевості до безпечного місця.

За мужність і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, Петро Петрович нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України – “Золотий хрест”. Відзнаку військовослужбовцю особисто вручив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Військовий з Вінниччини отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий Хрест»

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook