Військовий з Вінниччини нагороджений грошовим сертифікатом від головнокомандувача ЗСУ

Молодший лейтенант Олександр Пилипчак, родом із села Гранів на Вінниччині, отримав грошовий сертифікат від головнокомандувача Збройних Сил України. Військового нагородили за мужність і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницький обласний ТЦК та СП.

Олександр Пилипчак — офіцер самохідного артилерійського дивізіону 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Військовий участь у боях на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині.

У вересні 2023 року, поблизу одного з населених пунктів на Авдіївському напрямку, він, незважаючи на інтенсивні бойові дії, забезпечив безперервну роботу комунікаційних засобів з військовими підрозділами, завдяки чому команди отримували важливу інформацію вчасно та ефективно.

У листопаді того ж року він разом з екіпажем самохідної артилерійської установки заступив на вогневу позицію та брав участь у бойовому ураженні противника, знищивши ворожу БМП.

Взимку 2023 року, завдяки його професійним навичкам, було встановлено спостережний пункт з електронними пристроями виявлення ворожої артилерії. Це дало можливість вчасно виявити та знешкодити ворожу артилерію, яка завдавала шкоди українським підрозділам.

За мужність і героїзм молодший лейтенант Олександр Пилипчак отримав грошовий сертифікат від головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Олександра Сирського.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook