Під час комендантської години в Одесі побили дівчину: в ТЦК відреагували на звинувачення

Нещодавно під час комендантської години на вулиці Грецькій в Одесі сталася побиття дівчини. У зв’язку з цим інцидентом ТЦК та Служба безпеки розпочали службову перевірку.

Про це інформує Місто, посилаючись на Суспільне Одеса.

“За фактом події, що трапилась днями під час комендантської години з громадянкою в Одесі на вулиці Грецькій, розпочато службову перевірку. У разі виявлення та доведення провини представників ТЦК та СП, вони будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства”, — йдеться у повідомленні Одеського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Увечері 13 травня поширився допис з відео про побиття дівчини начебто працівником військкомату.

В Одесі під час комендантської години побили дівчину: в ТЦК відреагували на звинувачення

Пізніше постраждала написала на своїй сторінці в Instagram пост, де розповіла про напад. За її словами, це сталося після того, як вона з трьома друзями прибули до поліції після конфлікту з таксистом. У цей час туди зайшов чоловік у військовій формі з милицями і представився працівником ТЦК. У відділку молоді люди пробули кілька годин, їх начебто не хотіли відпускати та сказали, що чекають ТЦК. Далі, за її словами, двох хлопців з їхньої компанії відпустили, а третього ні, вона залишилась з ним.

Момент побиття дівчина зафіксувала на відео. Це відбулось після того, як вона побігла за автобусом, куди посадили її друга. На відео видно, що на людину, яка тримає камеру, замахується чоловік у формі кольору хакі та з милицями в руках.

1
Пост дівчини, яка стверджує, що її побив чоловік у військовій формі KKTO14JRELX2/INSTAGRAM
1
Пост дівчини, яка стверджує, що її побив чоловік у військовій формі KKTO14JRELX2/INSTAGRAM
1
1
1
Пост дівчини, яка стверджує, що її побив чоловік у військовій формі KKTO14JRELX2/INSTAGRAM
1

Акаунт, на якому був опублікований пост, створений у травні 2024 року. На ньому тільки один допис — про побиття. Інша приватна сторінка дівчини закрита.

ОНОВЛЕНО. 12:54. У поліції відреагували на інцидент. Там повідомили, що розслідують кримінальне провадження за фактом отримання 19-річною дівчиною тілесних ушкоджень. Подію кваліфікували ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України — умисне легке тілесне ушкодження.

Повідомлення про інцидент надійшло вранці 13 травня, зазначили в поліції. При цьому сама потерпіла із заявою не зверталася, на телефонні дзвінки дізнавача не відповідає і вдома не з’являється.

Також у поліції розповіли передісторію конфлікту. За їхніми даними, ввечері 12 травня на спецлінію “102” надійшло повідомлення від таксиста про те, що на вулиці Гаванній на нього напали четверо людей та застосували газовий балончик.. На виклик приїхала патрульна поліція, молодих людей запросили до відділу поліції.

“Як з’ясувалося, молодики напали на таксиста за те, що відмовив їм у поїздці, оскільки вони були з алкоголем та в алкогольному сп’янінні. У райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських, розбила віконне скло на контрольно-пропускному пункті, на вимоги поліцейських припинити протиправні дії не реагувала. Відносно неї були складені декілька протоколів за ст.ст. 173 та 185 КУпАП, а також протокол про адмінзатримання”, — йдеться у повідомленні.

Протокол за ч. 3 ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення також склали на одного з хлопців, після чого, за даними поліції, молодих людей відпустили.

ОНОВЛЕНО. 16:14. На інцидент з побиттям дівчини чоловіком у військовій формі в Одесі відреагували у міністерстві оборони. Там зазначили, що тримають на контролі розслідування цієї справи.

“Сьогодні в мережі інтернет був поширений відеоматеріал про конфліктний інцидент жінки з представником Одеського обласного Територіального центру комплектування і соціальної підтримки.. … Міністерство оборони України тримає на контролі розслідування цієї справи, надаючи повну і всебічну підтримку органам досудового слідства для встановлення усіх обставин та притягнення винних до відповідальності”, — зазначено у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook