День підтримки жертв злочинів: що відзначаємо 22 лютого

22 лютого відзначається Міжнародний день підтримки жертв злочинів, Всесвітній день енцефаліту та Міжнародний день бойскаутів.

Міжнародний день підтримки жертв злочинів

День підтримки жертв злочинів. Що відзначаємо 22 лютого фото 1

Щороку 22 лютого вся планета відзначає Міжнародний день підтримки жертв злочинів. Підґрунтям для заснування цього дня є два міжнародні документи: декларація ООН щодо принципів правосуддя для постраждалих від кримінальної злочинності (вересень 1985 року) та «Хартія жертв злочинів», яка в 1990 році, а саме 22 лютого, була опублікована у Великій Британії.

Всесвітній день енцефаліту

День підтримки жертв злочинів. Що відзначаємо 22 лютого фото 2

Щорічно 22 лютого відзначається Всесвітній день енцефаліту. Енцефаліт – це захворювання, яке полягає в запаленні головного мозку. Одним із найпоширеніших носіїв цієї хвороби є кліщ (майже 13% усіх кліщів заражені вірусом). Саме тому треба проводити ретельний огляд тіла після прогулянок на природі, особливо навесні.

Міжнародний день бойскаутів

День підтримки жертв злочинів. Що відзначаємо 22 лютого фото 3

Щороку 22 лютого у світі святкують Міжнародний день бойскаутів. Бойскаути (скаути) – це діти й молодь, члени незалежної добровільної організації, яка має на меті фізичний і духовний розвиток молодих людей. Організації бойскаутів є аполітичними. Присяга скаутів має три основні принципи – дотримання обов’язку перед Богом та Батьківщиною, обов’язку перед людьми та обов’язку перед собою.

Яке сьогодні релігійне свято

22 лютого в церковному календарі – день пам’яті мучеників Апамейських, Маврикія і 70 святих. Святий Маврикій був воєначальником в Апамеї Сирійській. Тоді правив імператор Галерей і язичники донесли йому, що Маврикій – християнин. Схопили його та його сина, відвели на суд, де довго катували. Сина просто на очах у батька вбили мечем, а самого Маврикія відвели до безлюдного місця, де прив’язали до дерева, обмастили медом та залишили на поталу комах. Десять днів терпів він укуси, спрагу та голод. А після цього правитель наказав відтяти йому голову. Разом із ним вбили ще 70 святих.

Що не можна робити цього дня

  • Не варто починати нових справ, це не віщує нічого доброго.
  • Краще не давати обіцянок, бо не зможете їх виконати.
  • Не варто планувати далеку подорож.

Народні прикмети

  • Якщо день сухий, але холодний, то осінь буде теплою і без дощів.
  • Завірюха – весна ще нескоро прийде.
  • Якщо шумить хвойний ліс, то чекайте на тепло.
  • Сніжить – до пізньої весни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook