У Вінниці частково оновили магістральний водогін

Новий магістральний водогін протяжністю 800 метрів вводять в експлуатацію працівники однієї з підрядних організацій на Хмельницькому шосе у Вінниці. Роботи виконують за замовлення “ВінницяОблводоканал”.

Про це інформує Суспільне.

Розповів начальник підприємства Дмитро Кістіон.

За його словами, щоб виконати роботи, знадобилося 4 місяці і 8 мільйонів гривень. Усі витрати профінансували інвестори.

“Це необхідно для того, щоб покращити гідравлічний режим у місті. У випадку аварійної ситуації на інших водогонах, щоб була можливість переключення і максимально менше обмеження водопостачання наших користувачів”, — говорить Дмитро Кістіон.

Витратили 4 місяці і 8 мільйонів гривень: у Вінниці частково оновили магістральний водогін

Виготовили новий вузол водопровідної мережі, а всередині залізобетонних труб діаметром 700 мм, які були встановлені у 60-70-х роках, проклали нові — поліетиленові, діаметром 500 мм. Про це каже заступник начальника КП “ВінницяОблводоканал” Віталій Коваль.

Залізобетонні труби дуже складні в обслуговуванні при аварійній ситуації, яка може статися. Її майже важко ліквідувати. Поліетиленові труби більш надійні. Їхній термін експлуатації 50 років”, — пояснює Віталій Коваль.

Витратили 4 місяці і 8 мільйонів гривень: у Вінниці частково оновили магістральний водогін

Загалом уВінницькій громаді 635 кілометрів водопровідних мереж. З них 76 — магістральні. Більше половини зношені та потребують заміни, за словами речниці КП “Вінниця облвдоканал” Оксани Поліщук.

“Основна увага приділяється мережам магістральним, тобто це труби водопровідні великого діаметру починаючи від 400 мл і до 1200 мл. Саме з ними сумна статистика. Ці труби прокладалися в 60-х-70-х роках”, — каже Оксана Поліщук.

Витратили 4 місяці і 8 мільйонів гривень: у Вінниці частково оновили магістральний водогін

На час підключення водогону частина споживачів у мікрорайоні Вишенька, селах Пирогово, Агрономічне та Зарванці залишилися без води. А на Поділлі, Слов’янці й Академічному — низькийтиск води.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook