“Діти мають право на дитинство”: у Вінниці команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу організувала відпочинок на атракціонах для дітлахів

У Вінниці стартувала акція “Діти мають право на дитинство”, організована командою Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Акція триватиме протягом усього літа, в її межах для дітей влаштовуватимуть різноманітні активності. Зокрема, сьогодні діти могли отримати безкоштовні квитки на вінницькі атракціони в Центральному парку. 

Як розповів один з організаторів акції, координатор МКГШ та депутат міської ради Дмитро Мира, наступного тижня планується влаштувати дітям відпочинок на катамаранах, а реєстрацію відкриють за кілька днів. 


– Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб запускає акцію на все літо “Діти мають право на дитинство”. Ми плануємо регулярно проводити дитячі заходи, щоб діти, попри війну та втрати, мали те дитинство, на яке вони заслуговують. Мали радощі, позитивні емоції та відпочинок. Сьогодні перше свято, яке ми організували – це відпочинок на наших вінницьких атракціонах в Центральному парку імені Леонтовича. А на наступний захід попередня реєстрація розпочнеться вже за кілька днів. Тому учасникам потрібно слідкувати за новинами МКГШ у Фейсбуці, щоб знати, що чекає їх на наступному тижні, – каже Дмитро.

Загалом, на сьогоднішню акцію зареєструвались понад 200 людей. Серед них – Ольга та двоє її синів. Сім’я переїхала до Вінниці з Харкова після початку повномасштабної війни. Жінка дуже вдячна вінничанам за гостинність та приємно вражена ставленням влади до дітей.

– Вінниця взагалі мені дуже подобається тим, що тут дуже розвинутий дитиноцентризм. Тобто, тут для дітей все є. Це вже не перший захід, в якому ми беремо участь. Дуже багато допомоги саме для дітей і від міської ради, і громадських організацій, і депутатів, – каже жінка. 

Зазначимо, що на акцію запрошували дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей із багатодітних сімей, дітей, один із батьків яких загинув або зник безвісти, дітей-сиріт або напівсиріт. 


Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook