“Тривожна валіза”. Що варто додати у зимовий період

На початку війни кожен українець збирав тривожну валізу. Тому варто не забувати, про її поновлення. Події останніх місяців показали, що все-таки потрібно мати таку валізу дома. Що ж поставити туди? А у кого є, то що потрібно додати.

Склад “тривожної валізи”

  • В першу чергу, в “тривожній валізі” мають бути особисті документи та їхні ксерокопії у водонепроникному пакеті.
  • Також потрібна аптечка з ліками. Якщо ви постійно приймаєте ліки, візьміть їх із запасом на шість місяців.

Зокрема:

  1. знеболювальні, антигістамінні, жарознижувальні, антибіотики широкого спектру, проти розладу шлунку та отруєння;
  2. перев’язувльні матеріали, засоби для дезінфекції, джгути;
  3. захисні маски.
  • Крім того, покладіть у рюкзак особисті речі: засоби гігієни; комплект білизни та шкарпеток; устілки; термобілизну та флісову кофту; зручний одяг для заміни; водонепроникну курткурушник, що швидко сохне; у випадку поганого зору – дві пари окулярів та набір контактних лінз мінімум на шість місяців.
  • Варто мати спальний мішок, каремат, металевий посуд, радіоприймач, щоб слухати новини, ліхтарики (налобний та звичайний), запасні батарейки, свічки, сірники у водонепроникних пакетах, зарядні пристрої та павербанк, мультитул, блокнот та олівець.
  • Оскільки зараз відключають світло. Варто по можливості зробити такі покупки:
  1. По-перше,  купити мінімум десять пачок сухого спирту. Це паливо у звичайних умовах використовується для швидкого розпалювання багать, камінів та мангалів.
  2. У сучасних українських реаліях сухий спирт може бути засобом підігріву та швидкого приготування їжі. Він легко запалюється сірником і горить без диму та запаху.
  3. По-друге, щоб не сидіти в темряві, можна придбати великий ліхтар з потужним акумулятором. Також варто запастися сірниками та свічками.
  4. По-третє, варто придбати портативну газову плиту  та газові балони.
  5. Опалювати одну кімнату у квартирі допоможе біокамін на етанолі, . Також необхідно подбати про резервуари для зберігання води, зокрема технічної, на кілька відер.

Ці поради допоможуть у разі відсутності світла, газу та опалення протягом короткого часу, тому залишається сподіватися на героїзм українських енергетиків та швидке відновлення комунікацій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook